aankondigingen   Eerst volgende optreden: Zie agenda-

         

ORKESTEN / COMBO


De Rotterdamse Accordeonverening Scala heeft twee orkesten: een A-orkest en een groot-orkest. In elk orkest zitten zo'n vijftien spelers. Er is ook een combo, waarover verderop meer.

Op maandagavond tussen 19.30 en 21.45 uur repeteren de orkesten. Dit was tot februari 2012 in het gebouw de Rank aan de Wendeldijk 25 te Rotterdam-IJsselmonde. Per 20 februari 2012 zijn de repetities in de 'Orangerie' van Laurens Simeon en Anna, ades Strevelsweg 350 te Rotterdam. Het Groot-orkest repeteert van 19.30 uur tot 20.30. uur. Hierna repeteert A-orkest tot ca. 21.45. Tussendoor is er gelegenheid om iets te drinken en om wat bij te praten.

Bent u geïnteresseerd in accordeonmuziek in orkestverband of overweegt u zelf te accordeon te gaan spelen? Op de repetitieavonden kunt u geheel vrijblijvend langs komen om te kijken, te luisteren en de sfeer in de club eens op te snuiven. Een indruk krijgt u met onderstaande geluidsopnamen en foto's, genomen op een repetitieavond. Zelf langs komen geeft natuurlijk een betere impressie.

RAV Scala: u bent van harte uitgenodigd.

 

 

                                               

 


Hier enkele geluidsopnamen en foto's van de repetities

1 Charly Knall 2 Choral and Rock Out 3 Dalmatinische Tanze dl 1 en 4 4 A Klezmer Karnival
5 Lord of the Dance 6 One moment in Time 7 Russische Fantasie 8 Tanti Anni

 

         

Scala Combo

Sinds juli 2013 is er onder de vlag van Scala ook een Combo actief. Aanvankelijk bedoeld als iets éénmaligs is gebleken dat dit initiatief duidelijk in een behoefte voorziet en er een markt is voor deze opzet. In de praktijk is niet altijd ruimte is voor een orkest, of soms wordt ook een ander soort repertoire gevraagd. Bij het invullen van de optreeddata kan met het Combo hier sneller op worden ingespeeld, omdat er minder mensen bij betrokken zijn en er geen dirigent is.
Aan deze wensen voldoet ons combo; waar bij de orkesten iets meer een luisterprogamma met technisch wat moelijker repertoire gebracht wordt, speelt het combo meer herkenbare muziek, is de opzet kleinschaliger en flexibeler kwa repertoire. Na diverse succesvolle optredens van dit combo, is er door het bestuur besloten hiermee door te gaan. Onlangs is het repertoire aanzienlijk uitgebreid, zodat we nog meer in kunnen spelen op de wensen van de opdrachtgever. Het varieert nu van Nederlandstalig, Engelstalig, Rotterdams of Instrumentaal. Een extra dimensie aan het optredenwordt gegeven door onze zanger en zangeres, die solo of in duet vocaal door het combo worden begeleid. In de regel is het Combo alleen op de zaterdag- of zondag middag te boeken. Voor boekingen zie het contac-/boekingsformulier.

Net als bij de orkesten geldt dat de opbrengsten ten goede komen aan Scala en de leden van het Combo geheel vrijwillig hun diensten verlenen.

Het combo bestaat nu uit de volgende leden:
* Leo van Beveren       -Zang
* Anneke Schouten      -Zang
* Wim Baerken             -Accordeon
* Anneke Bloom           -Accordeon
* Ruud Kastelijn           -Piano
* Frans van Loon         -Bas
* Berry van den Oever -Drums

Onlangs hebben wij opgetreden bij De Steenplaat en Den Hoogenban in Rotterdam, dit jaar ook weer in onze thuishaven Simeon & Anna, ook in Rotterdam.

Scala Combo Scala Combo
scala combo scala combo
                scala combo

Enkele impressies op youtube:
2017:
                                     Morgen:                           Zuiderzeeballade:

En altijd komen er schepen
Weense Wals Medley
Besame Mucho
Diep in mijn hart
Amor Amor
Als sterren aan de hemel staan
Marina
La Mer

 

 

2015